Augusti höst- och jubileumsplaner

 

Hundratals kunduppdrag, tusentals elever och åhörare under de senaste 20 åren, två decennier av en ärligt talat helt sjuk resa genom en digital revolution där vi och jag fått åka längst fram i tåget. Nu ska allt detta summeras – DUMA, ”Internetbranschens svar på Socialstyrelsen”, fyller 20 år i år! DUMA föddes i november 1999, så därför ska du boka in kvällen den 19 november. Vi blickar 20 år bakåt, 20 år framåt och har skoj samtidigt. Exakt program har tagits fram av en hemlig programkommitté som använt augusti åt att sätta samman en sång/dans/bensparksshow UTAN MOTSTYCKE. Snart AVSLÖJAS ALLT! Men för Guds skull – boka in datumet!

Sommaren var, som vanligt, ingen semester. Facebook fick ju för sig att de var bäst lämpade att stå bakom en ny världsomspännande valuta, och detta gjorde att undertecknad inkallades för att ge min syn på saken. Det gjorde jag bland annat på ett seminarie i Almedalen (som man kan se här), i Sveriges Radio (här har vi det) och på SVT i både morgonsoffan (som inte är nån soffa längre, för den har dom sålt – titta här bara!) och i Aktuelltstudion (se bild ovan – och ha ALLTID på textningen på Aktuellt!). Korta versionen: Global valuta = ingen dum idé. Mark Zuckerbergs Facebook och en konglomerat av datatörstiga och rätt skrupelfria telekom- och finansbolag bakom en global valuta = en mycket tveksam idé.

Hösten fylls på med såväl kundspecifika uppdrag som seminarier. Om du vill komma och lyssna kan vi tipsa om några av de utmärkta arrangemang där jag kommer showa i höst:

Social Media Day
24 september, Färgfabriken i Stockholm

Här tänkte jag bryta den hyperpeppiga, Frida Boisen-stämningen kring sociala medier, och kanske ge ett annat perspektiv på Facebook och Instagram än andra talare. Kanske en liten motvikt till Facebooks rådande ”vi är ju ett annat företag nu”-narrativ?

Bokmässan
26-29 september, Svenska Mässan, Göteborg
Bokmässan brukar öppna upp möjlighter att prata om det digitala från lite mer breda perspektiv. Givet hur mycket strunt som just nu pratas om tech och internet av människor som försöker hitta ny relevans, så ska det bli underbart att peka ut deras uppenbara nakenhet. Naturligvis blir det en hel del utgångspunkter från ”De kan inte stoppa oss” som jag för övrigt borde vara obligatorisk läsning för journalister och kulturmänniskor som nu plötsligt ”förstår” vår teknologiska samtid så bra.

Tendensdagen 2019
17 oktober, Musikaliska, Nybrokajen 11, Stockholm

Sveriges Marknadsförbund firar 100 årsjubileum och jag har nöjet att vara deras avslutande Keynote-talare på eventet. Många andra intressanta och prominenta på scenen, däribland Kaj Török, hamburgerkedjan Max mycket duktige hållbarhetschef och tidigare konsult för DUMA. Ser också att H.K.H. Prins Daniel tillhör förbanden på festivalen.

Och sen blir det ju seminarier om hemlig dataavläsning och andra saker du inte visste fanns, allt i samma stil som de videos ni kan kolla på här.